Corona-update: tennis blijft mogelijk!

Corona-update: tennis blijft mogelijk!

Ondank het slechte nieuws van afgelopen zaterdag (de harde lockdown t/m in ieder geval 14 januari) was er voor ons tennissers gelukkig ook een beetje goed nieuws: Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur.

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Update 22/12: Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan.

Dit is wat we doorkrijgen van de KNLTB: (aangepast 22 december)
-Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
-Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand.
-Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan
-Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.

Hopelijk maken onze leden volop gebruik van deze sportmogelijkheid! Houd het veilig, houd afstand, geef geen high fives en geniet van wat wel kan!

Lees hier de laatste corona-info van de KNLTB