Tennisvereniging Ilpendam

Gebruik clubhuis

BARDIENSTEN
Sinds 2016 werken we niet meer met bardiensten. Bardiensten zullen alleen nog worden gedraaid tijdens evenementen & toernooien, en door de ouders tijdens de jeugdcompetitie.

GEBRUIK CLUBHUIS
Buiten de evenementen draait ons clubhuis op basis van selfservice, vertrouwen en (heel belangrijk!) op eigen verantwoordelijkheid. Wij vertrouwen er op dat onze leden op verantwoordelijke wijze gebruik maken van ons clubhuis! Iedereen die na het tennissen een alcoholisch drankje wil drinken, moet een IVA verklaring hebben en een sleutel van het clubhuis. Let op: het is NIET de bedoeling dat de aanwezige tennisleraar het clubhuis open doet voor bargebruik.  De leraar is niet verantwoordelijk voor het gebruik door leden van het clubhuis.

Clubhuissleutel
Een clubhuissleutel is verkrijgbaar bij de ledenadministratie (Hester van de Roer, ledenadministratie@tvilpendam.nl). Na betaling van een borg én ontvangst van de clubhuisregels & het tekenen van een ‘intentie van goed huismeesterschap’ krijg je de clubhuissleutel mee. 

Aanvullen voorraad
Willen alle clubhuisgebruikers na gebruik van drankjes de. koelkast weer aanvullen? Dit lijkt heel logisch maar wordt niet altijd gedaan.

Netjes achterlaten
We vragen iedereen na gebruik het clubhuis netjes achter te laten, d.w.z. met een leeg & schoon aanrecht, gevulde koelkast en een geveegde vloer! Leden die ons clubhuis niet netjes gebruiken zullen hierop worden aangesproken. Het is belangrijk dat alle clubhuisgebruikers meewerken aan een schoon, veilig en gezellig clubhuis! Dus:
– geef het door als iets (bijna) op is (aan clubhuis@tvilpendam.nl)
– kijk nog eens om je heen voor je naar huis gaat en check of alle elektrische apparaten uit zijn.
– verschoon eens een vuilnisbak, neem wat lege flessen mee.
– gooi plastic in de PMD-bak, ook BLOK kan in de PMD-bak!
– restafval in de vuilnisbakken en GEEN GLAS tussen het afval
– neem glas en/of oud papier mee als je het ziet
Kaboutertjes bestaan niet, en het is ook niet de bedoeling dat steeds dezelfde mensen andersman’s troep opruimen. Nogmaals: ons clubhuis draait op basis van selfservice, vertrouwen en (heel belangrijk!) op eigen verantwoordelijkheid!

Betalen in het clubhuis
Het selfservice systeem kan alleen werken als iedereen daadwerkelijk op de dag van gebruik ook werkelijk afrekent wat hij/zij gebruikt. Doe dit dan ook meteen, poffen is NOOIT toegestaan. Naast contante afrekening is het ook mogelijk te betalen via een bankapp op je mobiele telefoon, graag zelfs! De instructies hiervoor hangen in het clubhuis.

Alcohol in het clubhuis.
Het is niet toegestaan om eigen meegebrachte alcoholische dranken te gebruiken in ons clubhuis en op het terras.  De gemeente ziet streng toe op de naleving van de alcoholwet in sportkantines. Onze tennisvereniging heeft in dat kader al een paar keer een bezoek gehad van de afdeling Handhaving van de gemeente (op afspraak en onaangekondigd!). Volgens de huidige wetgeving mag alcohol UITSLUITEND worden verstrekt door personen in het bezit van een SVH diploma (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) of die online de Instructies over Verantwoord Alcohol gebruik hebben doorgenomen (IVA).  Alle info staat op tvilpendam.nl/clubhuis/alcoholbeleid-tv-ilpendam/. Zorg dus dat minimaal 1 iemand in je team deze verklaring heeft, alle leden die alcohol inschenken in het clubhuis, zijn ZELF verantwoordelijk voor de gevolgen indien er niemand aanwezig is met de juiste verklaring. Sluit de alcohol-koelkastaltijd weer afna gebruik.

We rekenen op jullie medewerking!