Tennisvereniging Ilpendam

CLUBHUIS & COMPETITIE

Ons clubhuis draait op basis van self-service!

Verder is het zo, dat de gemeente Waterland een actief beleid voert om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Daaronder valt ook dat men strenger toeziet op de naleving van de wet in sportkantines. Onze tennisvereniging heeft in dat kader al een paar keer een bezoek gehad van de afdeling Handhaving van de gemeente (op afspraak en onaangekondigd!).

Alle informatie hierover is eerder via de nieuwsbrief & website naar de leden gecommuniceerd, maar voor de competitieteams is het volgende van belang:

Zorg dat iemand in je team een clubhuissleutel heeft. Dat is het meest praktische, ook als je buiten de wedstrijden om een keer wat wil drinken na het tennissen. Een clubhuissleutel is verkrijgbaar bij de ledenadministratie (Hester van de Roer, ledenadministratie@tvilpendam.nl). Na betaling van een borg én de ondertekening van een ‘intentie van goed huismeesterschap’ krijg je een clubhuissleutel mee.

In het geldbakje ligt wisselgeld. Na afloop hoef het geld NIET weggebracht, het wordt opgehaald. Als mensen geen geld bij zich hebben of er is te weinig wisselgeld: poffen is NOOIT toegestaan, men mag het geld wel online overmaken, graag zelfs, betaalgegevens hangen op het prikbord.

Wil je na afloop van je wedstrijden een alcoholisch drankje drinken samen met je tegenpartij? Volgens de huidige wetgeving mag alcohol UITSLUITEND worden verstrekt door personen in het bezit van een SVH diploma (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) of die online de Instructies over Verantwoord Alcohol gebruik hebben doorgenomen (IVA).  Alle info staat op tvilpendam.nl/clubhuis/alcoholbeleid-tv-ilpendam/. Zorg dus dat minimaal 1 iemand in je team deze verklaring heeft, alle leden die alcohol inschenken in het clubhuis, zijn ZELF verantwoordelijk voor de gevolgen indien er niemand aanwezig is met de juiste verklaring.

Laat het clubhuis netjes achter na gebruik! We vragen iedereen na gebruik de kantine netjes achter te laten, d.w.z. met een leeg & schoon aanrecht, gevulde koelkast en een geveegde vloer! Leden die de kantine niet netjes gebruiken zullen hierop worden aangesproken. En: willen alle clubhuisgebruikers na gebruik van drankjes de koelkast weer aanvullen? Dit lijkt heel logisch maar wordt niet altijd gedaan. Verder is het fijn als alle clubhuisgebruikers meewerken aan een schoon, veilig en gezellig clubhuis! Dus:
– geef het door als iets (bijna) op is (aan clubhuis@tvilpendam.nl)
– kijk nog eens om je heen voor je naar huis gaat en check bv check of alle elektrische apparaten uit zijn.
– verschoon eens een vuilnisbak, neem wat lege flessen mee.

Het is niet toegestaan om eigen meegebrachte alcoholische dranken te gebruiken in ons clubhuis en op het terras.

Tot slot, wellicht ten overvloede, maar voor de zekerheid: alle drankjes moeten worden betaald, ook het eerste rondje koffie! Hier is soms nog wat onduidelijkheid over. Maar onze prijzen zijn zeer schappelijk, de rekening valt altijd erg mee, maar moeten wel gewoon betaald worden!