CLUBHUIS & COMPETITIE

 

Met ingang van het seizoen 2016 worden de doordeweekse bardiensten opgeheven. Dit is een proef welke aan het eind van het seizoen zal worden geëvalueerd. Ons clubhuis draait komend seizoen dus grotendeels op basis van self-service!

 

Als gevolg hiervan zijn er dus ook geen weekmanagers meer nodig, en de ‘portemonnee met clubhuissleutel eraan’ bestaat ook niet meer.

 

Verder is het zo, dat de gemeente Waterland een actief beleid voert om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Daaronder valt ook dat men strenger toeziet op de naleving van de wet in sportkantines. Onze tennisvereniging heeft in dat kader vorig jaar drie keer een bezoek gehad van de afdeling Handhaving van de gemeente (waarvan 1 x onaangekondigd!).

 

Alle informatie hierover is eerder via de nieuwsbrief & website naar de leden gecommuniceerd, maar voor de competitieteams is het volgende van belang:

 

Zorg dat iemand in je team een clubhuissleutel heeft. Dat is het meest praktische, ook als je buiten de wedstrijden om een keer wat wil drinken na het tennissen. Een clubhuissleutel is verkrijgbaar bij de ledenadministratie (Hester van de Roer, hester@skinfactor.nl). Na betaling van een borg én de ondertekening van een ‘intentie van goed huismeesterschap’ krijg je een clubhuissleutel mee.

 

Er is dus geen portemonnee! In het geldbakje ligt €15,- wisselgeld. Na afloop hoef het geld NIET weggebracht, het wordt opgehaald. Als mensen geen geld bij zich hebben of er is te weinig wisselgeld: poffen is nog steeds niet toegestaan, men mag het geld wel online overmaken, betaalgegevens hangen op het prikbord.
Wil je na afloop van je wedstrijden een alcoholisch drankje drinken samen met je tegenpartij? Volgens de huidige wetgeving mag alcohol UITSLUITEND worden geschonken door personen in het bezit van een SVH diploma (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) of die online de Instructies over Verantwoord Alcohol gebruik hebben doorgenomen (IVA).  Alle info staat op tvilpendam.nl/clubhuis/alcoholbeleid-tv-ilpendam/ Zorg dus dat minimaal 1 iemand in je team deze verklaring heeft, vanaf nu zijn alle leden die alcohol inschenken in het clubhuis, ZELF verantwoordelijk voor de gevolgen indien er niemand aanwezig is met de juiste verklaring.

 

Laat het clubhuis netjes achter na gebruik! We vragen iedereen na gebruik de kantine netjes achter te laten, d.w.z. met een leeg & schoon aanrecht, gevulde koelkast en een geveegde vloer! Leden die de kantine niet netjes gebruiken zullen hierop worden aangesproken. En: willen alle clubhuisgebruikers na gebruik van drankjes de koelkast weer aanvullen? Dit lijkt heel logisch maar wordt niet altijd gedaan. Dit werd tot vorig jaar door Dik de Goede gedaan, bijna dagelijks, maar hij is hiermee gestopt dus iedereen graag zelf de koelkast aanvullen!

 

Tot slot, wellicht ten overvloede, maar voor de zekerheid: alle drankjes moeten worden betaald, ook het eerste rondje koffie! Hier is soms nog wat onduidelijkheid over. Maar onze prijzen zijn zeer schappelijk, de rekening valt altijd erg mee, dus gewoon wel alles afrekenen!