Tennisvereniging Ilpendam

Digitaal afhangen

Vanaf 1 september gaan we digitaal afhangen op onze club! Het mooie oude houten afhangbord wordt vanaf 1 september NIET meer gebruikt als afhangbord*. Om gebruik te maken van het systeem, moet je eerst de knltb.club-app downloaden in de App Store of Google Play. Deze app heeft nog veel meer mogelijkheden, wij beginnen met digitaal afhangen Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Wesley via ledenadministratie@tvilpendam.nl.

Uitleg digitaal afhangen met de ClubApp:

1- Allereerst dien je de app te downloaden. Dit kun je doen in de App Store of via Google Play, kijk op www.knltb.club/clubapp/ Zodra je de app hebt gedownload, zoek je jouw club op via de zoekfunctie en kan je inloggen.

2- Nadat je TV Ilpendam hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je bondsnummer of je clublidnummer. Je bondsnummer staat op je ledenpasje, kun je opvragen bij de ledenadministrateur en/of staat op je betaalpagina van ClubCollect (zie de email over je contributie van 31 maart). Je wachtwoord kun je ook opvragen bij de ledenadministratie of zelf installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar jouw geregistreerde e-mailadres. Dit is het emailadres waarmee je geregistreerd staat bij de ledenadministratie. Komt er geen mail binnen? Vraag aan de ledenadministratie of ze het juiste e- mailadres hebben en bekijk je spam-inbox. De ledenadministrateur kan ook zelf een wachtwoord naar jou versturen via het beheer. (Eventueel kun je bij de app inloggen als gast, maar dan kun je niet alles kan bekijken in de app en geen banen reserveren.)


3- De pagina ‘Home’ binnen de ClubApp is de plek waar je een overzicht hebt van all clubactiviteiten die relevant zijn voor jou. Van de meeste mogelijkheden maakt TV Ilpendam nog geen gebruik (bardiensten, evenementen, ladder, agenda) maar wat nu belangrijk is: hier worden
jouw baanreserveringen getoond. Door rechtsboven op het icoontje te klikken, kan je filteren op het type activiteit. Hierdoor heb je zelf controle over wat er wordt getoond in jouw agenda. Je kanbepaalde agenda items/evenementen ook toevoegen zonder dat je je inschrijft. Dit kan door deagenda item/evenement te selecteren en rechtsboven op het sterretje te klikken. Belangrijkste: hier kun je een baan reserveren op afstand. Dat is waar we nu gebruik van gaan maken!

4- OK, je wilt van te voren een baan reserveren. Je kunt 1 week van te voren je baan reserveren! Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit een van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.


Voor TV Ilpendam hebben we de volgende instellingen als standaard (voorlopig):

– 2 spelers max 45 minuten, 4 spelers max 60 minuten
– Al je dubbel of enkel medespelers moeten worden ingevoerd
– Openingstijden 7:00-23:00
– Aantal boekingen per persoon = 3 per dag, 10 per week
– Aantal uren dat vooraf gereserveerd kan worden = 168 uur (1 week)
– Maximaal aantal introducees per jaar = 5
– Aantal minuten dat een reservering vóór aanvangstijd, zonder consequenties, geannuleerd mag worden = 30
– Aantal minuten dat een reservering vóór aanvangstijd, zonder consequenties, gewijzigd mag worden = 15
– Aantal minuten tussen twee boekingen = 45min
– De tennislessen staan geblokkeerd op baan 1 vanaf (na de zomervakantie) 23 augustus tm 17 december. Ook de thuiswedstrijden van de najaar competitie zullen geblokkeerd worden, zodat ze je vooraf kunt zien op welke data/tijden je niet kunt reserveren en dus niet kunt spelen.