corona-update: voorlopig geen dubbelspel

corona-update: voorlopig geen dubbelspel

Zoals aangekondigd op maandag 14 december worden de corona-maatregelen weer aangescherpt. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland in een lockdown. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. UPDATE: De huidige maatregelen blijven van kracht tot 2 maart 2021. Voor tennis is besloten dat we gelukkig wel mogen blijven tennissen, maar dat er maximaal 2 spelers op een baan mogen.

Vrij tennissen
Dubbelen mag niet, er morgen maximaal twee spelers op een baan. Bij drukte op de baan mag je dus maximaal 45 minuten spelen. Graag iedereen altijd afhangen! Dit wordt nog wel eens vergeten maar het is niet alleen verplicht, het is ook wel zo duidelijk voor je mede-clubleden.


Over de tennislessen
Om de lessen doorgang te laten vinden zal er gebruik gemaakt kunnen worden van 2 banen, de leraar gaat in het midden staan! Dit is van toepassing op:
maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur (of avondklok)
dinsdagavond van 20.15 tot 22.00 uur (of avondklok)
woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur (of avondklok)
Tijdens deze uren is er dus nog maar 1 baan beschikbaar voor vrijspelen, en hierop mag alleen ge-enkeld worden. Kortom: tijdens de lesuren is vrij spelen beperkt mogelijk. Om de beperkte speelruimte op maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond eerlijk te verdelen, mogen de spelers die les hebben niet ook vrij spelen voor en na hun les op dezelfde avond!

Maar dit is niet van toepassing tijdens de kerstvakantie want dan zijn er geen lessen. Dus lieve leden: tijdens de kerstvakantie lekker blijven tennissen maar:
-alleen enkelen
-altijd afstand houden
-bij klachten thuisblijven
-geen nazit, clubhuis gesloten
-geen toiletgebruik

Lees hier het complete bericht van de KNLTB