Competitie stopgezet, vrij spelen & trainen mogelijk

Competitie stopgezet, vrij spelen & trainen mogelijk

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Wat zijn de gevolgen voor ons als tennisclub?

Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing: (bron: corona.knltb.nl)

Update 14 oktober:

  • De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Over het dubbelen was nog onduidelijkheid. Daarom hebben we het even uitgezocht: dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1,5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Ladder

Alhoewel dubbelen wel is toegestaan, is besloten dat de laddercompetitie ook stopt. Wedstrijden mogen niet, en het past in het beleid van het beperken van sociale contacten en reisbewegingen.

Tenslotte:

-blijf thuis bij klachten als verkoudheid, koorts, keelpijn en hoesten
-maak geen gebruik van het clubhuis, ook niet van het toilet
-geen publiek toegestaan, geen ouders op de baan

Het is helaas niet anders, laten we hopen dat alle maatregelen helpen! We rekenen op de medewerking van alle leden.

Ter info: lees het volledige bericht op corona.knltb.nl, lees hier het volledige bericht van de overheid en hier specifiek voor de sport.