Corona update: goed nieuws voor de jeugd!

Corona update: goed nieuws voor de jeugd!

Beste leden,
Zoals jullie waarschijnlijk uit de persconferentie van afgelopen dinsdag hebben begrepen, kunnen we binnenkort eindelijk het hek van ons tennispark weer een klein beetje openen. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor volwassenen zijn weer verlengd, maar voor de jeugd versoepeld. Wat is er besloten en wat is de situatie nu?

-competitiespelers
De Voorjaarscompetitie kan niet starten in het weekend van 9/10 mei en dus is het spelen van de competitie voor de zomer niet haalbaar. Daarom heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar.

-tennislessen voor de jeugd
De KNLTB schrijft deze week een protocol voor het jeugdtennis en stuurt dit (na toetsing door het RIVM) naar alle verenigingen. Deze moeten dit protocol dan door hun gemeente laten goedkeuren. We hopen op een snelle medewerking van onze gemeente zodat dit volgende week rond is. Zodra we weten wat, hoe & wanneer, zal de tennisschool contact opnemen met alle jeugdleden die zich hebben ingeschreven voor de zomerlessen. We hopen dat de tennislessen begin mei kunnen beginnen. Details hierover krijg je van de tennisleraar!

-vrij tennissen voor de jeugd
Op dit moment is ons tennispark gesloten. Als de lessen weer gaan beginnen, zal ook het vrij spelen voor de jeugd onder bepaalde voorwaarden kunnen starten. De regels en voorwaarden hiervoor staan in het nieuwe protocol. Zodra een en ander duidelijk is laten we het aan jullie weten! Wat we al wel weten is dat dit zal gaan om de jeugdleden van 12 t/m 18 jaar,  dat er geen ouders op- en bij de baan aanwezig mogen zijn, en dat het clubhuis gesloten zal blijven. Meer details volgen!

-vrij tennissen & lessen voor de senioren
Het tennissen voor volwassenen (zowel vrij als in lesverband) blijft verboden, in ieder geval nog tot 20 mei. Dus ook als straks het extra slot van de poort af is, betekent dit nog steeds dat tennissen voor volwassenen niet is toegestaan. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan deze regels houdt. Wie dat niet doet, riskeert een boete en is hiervoor zelf verantwoordelijk.

Lieve leden, pas goed op jezelf en naasten. Hopelijk zien we elkaar weer snel op de tennisbaan.

Met vriendelijke groet,

Bestuur TV Ilpendam