TV Ilpendam zoekt versterking

TV Ilpendam zoekt versterking

Onze tennisclub is volop in ontwikkeling. De verduurzaming met onze zonnepanelen, de nieuwe tennisbanen en de opknapbeurt van het sportpark zijn daar de voorbeelden van. Maar er zijn meer uitdagingen om de club te blijven ontwikkelen. De afgelopen tijd zijn er wat wisselingen in het bestuur van onze club geweest, en op een aantal punten zouden we graag nog versterking krijgen. Om alles goed uitgevoerd te krijgen streven we ernaar om de taken te verdelen over verschillende mensen, zodat iedereen zijn steentje op zijn eigen manier kan bijdragen, en het voor iedereen overzichtelijk en haalbaar is. Dit kan door een bestuursfunctie, door 1 x per jaar een toernooi te organiseren of door in een commissie plaats te nemen. Een club kan niet draaien zonder vrijwilligers en dus vragen we hulp van onze leden. Er zijn de afgelopen tijd veel nieuwe leden bijgekomen en we hopen dat deze actief willen meewerken aan de toekomst van onze club!

Wat zoeken we?

-Coördinator evenementen

Vaak krijgen we de vraag: “Zou het niet leuk zijn om een evenement te organiseren voor…….” de jeugd, de ouderen of misschien de beginners. Uiteraard vind iedereen het fijn als er meer evenementen op onze club zijn. We hebben een aantal organisatoren die elk 1 of 2 x per jaar een evenement of toernooi organiseren. Het bestuur zoekt iemand die deze evenementen wil coördineren. Je stemt zaken af met de organisatoren, bedenkt misschien een nieuw evenement, houdt de jaarplanner in de gaten (bv of de banen beschikbaar zijn) en houdt contact met het bestuur.

-Communicatie

Mildred heeft meer dan 10 jaar de communicatie (website, nieuwsbrief, social media) gedaan voor onze club, maar heeft aangegeven haar taken over te willen dragen. ‘Hoog tijd voor een frisse wind en nieuwe ideeën’ was haar motivatie om te stoppen. Kun jij goed communiceren? Handig met WordPress en Mailchimp? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Een team van 2 mensen zou ook prima kunnen natuurlijk.

Onderhoud

De afgelopen maanden is er enorm veel werk verzet op ons complex. Naast de mensen van de ‘groenploeg’ zijn ook andere extra klussers in de weer geweest, waardoor het er rond de banen weer goed uitziet. Er zijn nog een aantal wensen om investeringen te doen (schuurtje opknappen, schilderwerk, snoeien, etc). Het bestuur heeft graag 1 aanspreekpunt voor de verschillende onderhoudstaken om de projecten in goede banen te leiden. Zou je dit leuk vinden om te doen?

-Vrijwilligers coördinator

Het ledental van de club is de afgelopen jaren met 25% gestegen. Hierdoor zijn er ook meer vrijwilligerstaken te verdelen. Het bestuur heeft graag iemand die bijhoudt welke leden beschikbaar zijn voor welke taken en wie de ‘open plekken’ kan invullen. Hiermee zorgt de coördinator voor een eerlijke verdeling van de taken!

-Algemeen bestuurslid

Binnen de vereniging zijn er veel taken die ‘even’ gedaan moeten worden. Als algemeen bestuurslid denk je mee met het bestuur en kun je verschillende taken invullen. Je fungeert als ‘achtervang’ voor de andere bestuursleden (het helpen met een evenement, het opzetten van een bespreking met leden of externen), maar je kunt de algemene bestuursfunctie natuurlijk ook prima combineren met een van de bovenstaande functies.

Heb je interesse in 1 van deze taken of weet je iemand die dat zeker zou willen doen? Neem dan contact op met iemand van het bestuur:
Dick Zeegers (06-48755898 of d.zeegers@sws.nl), Peter Klaver, Wesley de Hoogen, Arjen Stoelinga en Marcel Dijkman