TV Ilpendam vergroent!

TV Ilpendam vergroent!

 lam

Gedurende de zomervakantie is het tennispark ingrijpend verduurzaamd. Nu hoor ik veel mensen denken: “He, daar heb ik niets van gemerkt.” En dat kan kloppen want om het te zien moet je goed kijken, en dan vooral naar boven!

Na het fiat van de ALV in februari heeft het bestuur vlak voor de zomer opdracht gegeven tot het vervangen van alle gasontladingslampen in de lichtmasten naar duurzame LED-verlichting. LED lampen hebben grote voordelen, zo besparen ze tot wel 40% aan stroom, maar daarnaast geven ze meer gespreid licht zodat nu iedere hoek van de baan optimaal verlicht is en kunnen zij zonder opwarmtijd ingeschakeld worden. And last but not least: LED lampen gaan veel langer mee!

ledlampen

Verder zijn er op het dak van het clubhuis 26 zonnepanelen aangebracht waardoor wij nu niet alleen groene stroom gebruiken maar ook produceren! Ook dit heeft een aanzienlijke besparing op de energienota tot gevolg. De tennisvereniging is bij deze aanpassing uitstekend geadviseerd door clublid Dick Zeegers die onder meer de contractuele afwikkeling heeft verzorgd. Hiervoor zijn wij hem zeer erkentelijk.

zonnepanelen

 

Met deze activiteiten geeft het bestuur uitvoering aan een besluit dat op de Algemene Ledenvergadering is genomen om de tennisvereniging te verduurzamen.

 

Namens het bestuur, Pieter Paul Verheggen, voorzitter

 lamp