Tennisvereniging Ilpendam

Nieuwe competitievormen 2017!

KNLTB

Om het competitiespelen toegankelijker te maken voor meer leden introduceert de KNLTB met ingang van het voorjaar van 2017 nieuwe competitievormen. Er is besloten de volgende nieuwe competitievormen aan te bieden:

KNLTB

* 8 & 9 competitie
voor iedereen die net begonnen is met tennis of weinig competitie heeft gespeeld!
* Onder 35 competitie
voor ‘jongvolwassenen’ willen niet alleen graag mét maar ook tégen andere ‘jongvolwassenen’ spelen

 

* 8 & 9 competitie

 

Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld.

 

Er wordt gespeeld op de zondagmiddag, de speeldagen zijn: 9, 17 (maandag, tweede paasdag) en 30 april, 7, 14, 21 en 28 mei 2017.

 

Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Een team bestaat uit minimaal drie personen, vrouwen en of mannen. Meld je eventueel individueel bij de VCL aan, dan proberen we een team te formeren. Voor deze competitie geldt ‘Compact spelen*’, waardoor elke partij gemiddeld 1.15 uur in beslag neemt.

 

* Onder 35 competitie

Veel ‘jongvolwassenen’ willen niet alleen graag mét maar ook tégen andere ‘jongvolwassenen’ spelen. De meesten vinden dat zowel op de baan als na afloop veel leuker. Daarom is er vanaf 2017 een speciale Onder 35 competitie. Alleen voor spelers en speelsters van 17 tot en met 35 jaar, met speelsterkte 4 tot en met 7. Zo spelen zij altijd op hun eigen niveau tegen leeftijdsgenoten.

 

De speeldagen zijn de zaterdagen: 8, 15 en 29 april, 6, 13, 20 en 27 mei 2017.

 

Er wordt gespeeld vanaf 17.00 en er worden vier dubbels gespeeld, dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers; 4 vrouwen, 4 mannen of gemend 2 om 2. Voor deze competitie geldt ‘Compact spelen*’, waardoor elke partij gemiddeld 1.15 uur in beslag neemt.

 

Aanmelden van de teams

 

Meer informatie over deze nieuwe competitievormen is te vinden op de site van de KNLTB.

Aanvoerders kunnen het team aanmelden met benoeming van de spelers (met telefoonnummer en e-mailadres) tot 10 december bij de verenigingscompetitieleider (VCL) ; Wolter Prinsen – w.prinsen@quicknet.nl.

Indien je zelf geen team kunt vormen, is het mogelijk om je voor de nieuwe competitievormen individueel aan te melden. In dat laatste geval is er geen garantie dat het lukt een team te formeren.

 

 

*Wat is Compact spelen?

Voor deze nieuwe competitievormen wordt gespeeld volgens de regels van Compact spelen:

Bij de stand 40-40 wordt gespeeld voor het beslissend punt van de game. De derde set is een supertiebreak tot 10. Hierdoor duurt een partij gemiddeld 1.15 uur en zijn de wedstrijden beter te plannen en is de tijdsduur voorspelbaar.