Tennis vanaf 11 mei!

Tennis vanaf 11 mei!

Goed nieuws voor alle tennisspelers, verenigingen en leraren. Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op.

Dat betekent dat tennis voor iedereen weer mogelijk is, onder bepaalde voorwaarden. We moeten ons uiteraard houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven; plus extra richtlijnen en hygiëneregels voor tennis. Deze zijn in overeenstemming met het KNLTB-protocol en de richtlijnen van het RIVM. Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten, waarschijnlijk tot 1 september.  

Bekijk de richtlijnen via deze link. Overtreding van deze regels kan worden beboet. Hieronder op een rijtje de afspraken waar we ons aan moeten  houden. Dit geldt dus voor zowel de tennislessen als de vrij-tennissers. De eerder gecommuniceerde afspraken voor het jeugdtennis blijven van kracht!

Het bestuur vertrouwt erop dat iedereen zich aan de regels houdt, en zijn eigen verantwoordelijkheid neemt m.b.t. de afspraken.

En tenslotte wenst het bestuur natuurlijk iedereen weer veel tennisplezier!

Lesnemers worden door de tennisschool geinformeerd over de aanvang van de lessen. Heb je tennisles en maandag 11 mei nog niets gehoord? Neem dan zelf even contact op met de leraar! Het streven is dat de tennislessen in week 20 kunnen beginnen.

AFSPRAKEN:

  • Hou altijd de 1,5 meter afstand!
  • Blijf thuis bij verkoudheid, hoesten etc.
  • Gebruik alleen je eigen materiaal
  • Probeer te gaan tennissen op rustige momenten. We hebben niet de mogelijkheid om vooraf digitaal te reserveren, maar het is niet de bedoeling dat meer dan 2 mensen op het terras op een baan wachten. Zijn de banen vol en moet je wachten? Hang dan af en wacht buiten het park (door bv een rondje te lopen). Of kom terug op een rustiger moment.
  • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan. Dus ook geen publiek!
  • Bij lessen mag je met 4 personen op een baan, bij vrij tennissen maximaal 2 mensen per baan, dus alleen enkelen! Als alles goed gaat, mogen we vanaf 1 juni ook weer dubbelen.
  • Vrijspelen tot 12 jaar niet toegestaan, van 13 t/m 18 alleen bij aanwezigheid van de tennisleraar.
  • Ga na het tennissen meteen weer naar huis (of elders;), blijf niet hangen op de baan.
  • Het clubhuis en dus ook het toilet blijven gesloten. Neem je eigen drinkwater mee en ga vooraf thuis naar het toilet.